Hakavisio

Murtohälyttimet kotiin ja yrityksiin​

DSC NEO

Hälytin voi olla täysin langallinen, langaton tai siltä väliltä. DSC:ltä luotettavat murtohälyttimet teollisuuteen ja kotitalouksiin

DSC-10

DSC-10 Turvapaketti on valmiiksi ohjelmoitu hälytysjärjestelmä joka soveltuu kodin tai toimiston turvaamiseen. Ilmaisinvalikoima mahdollistaa räätälöimisen juuri omiin tarpeisiin ja langattomuus tuo käytön helppoutta.

Ajax-Security

Ajax suojaa kotisi ja yrityksesi toimitilat murtovarkailta, tulipalolta ja vuotovahingoilta. Vaaran uhatessa järjestelmä hälyttää välittömästi sireenien ja ilmoitusten avulla ja kutsuu apua.

Miksi ostaa murtohälytinlaitteet omaksi?

Kk-maksullisella palvelulla vuosihinta on alkaen jopa 650€/v. Joka tekee 5v ajanjaksolla noin 3200€. Sopimuksen päättyessä laitteet haetaan pois jolloin olet taas ilman suojausta.

Ostamalla laitteet omaksi sinun ei tarvitse sitoutua mihinkään määräaikaisiin sopimuksiin. Toistaiseksi tehdyissä sopimuksissakin on yleensä 3 kk irtisanomisaika. Omilla laitteilla ainoa kk maksullinen palvelu on teleoperaattorin sim kortista aiheutuvat kulut jotka ovat tyypillisesti alle 5€/kk.

Jos kuitenkin tarvitset hälytyspalveluita/vartiointia voidaan laitteisto yhdistää vartioimisliikkeeseen jolloin he hoitavat hälytykset ja niiden vaatimat toimenpiteet.


Usein kuulee sanottavan:

”Meillä ei ole mitään varastettavaa, siksi en tarvitse murtohälytintä”

Tämä fraasi pitäisi kertoa murtovarkaille jotta he tietäisivät välttää kohdetta ja keskittyä naapuritaloihin 🙂

Todellisuudessa murtovarkaalle kelpaa lähes kaikki irtaimisto. Osalle jopa ruoka jääkaapista. Usein paikalle jää paha sotku ja rikkoutuneita tavaroita. Lisäksi saattaa jäädä talvella ulko-ovi auki rikotusta ikkunasta puhumattakaan.

On totta, ettei murtohälytin estä murtoa jos tunkeutujat ovat päättäneet kiinteistöön mennä oli siellä hälyttimet tai ei.

Kuitenkin on huomattavasti suurempi kynnys valita kohteeksi hälyttimillä varustettu kiinteistö kun ilman niitä oleva.

Ilman hälyttimiä olevia kohteita on huomattavasti enemmän kuin niillä varustettuja joten miksi siis ottaa täysin turha riski ja tunkeutua hälyttimillä varustettuun kiinteistöön?

Kyse on myös vahinkojen rajoittamisesta. Jos murtautujat kuitenkin päättävät ottaa hälyttimillä varustetun kiinteistön kohteekseen n.80-100db voimakkuudella huutava sireeni pitää todennäköisesti heidät varpaillaan ja murtoyritys saattaa loppua jo pelkästään siihen tai ainakin rajoittaa merkittävästi tuhojen syntymistä.

Toinen tärkeä syy hankkia hälytin on että niihin saa erilaisia tunnistimia joista saa matkapuhelimeen reaaliaikaista tietoa esim.

  • Huoneistojen lämpötilat ja niihin hälytysrajat
  • Vesivuodot ja niiden rajoittaminen. Tunnistin tunnistaa vaikka pesukoneesta läpi tulevan veden ja tarvittaessa katkaisee päähanasta veden tulon
  • Paloilmaisin tunnistaa huoneen lämmön nousun ja savukaasut. Tunnistin tunnistaa myös tulisijasta tulevan hiilimonoksidin (häkä)
  • Voit ohjata järjestelmään kytkettyä pistorasiaa matkapuhelimella ja kytkeä esim. auton lämmityksen päälle